У среду, 12.4.2017. године у нашој школи је одржан други круг такмичења “Америчка географија и ја“. Тим поводом школу су посетиле представнице Америчке амбасаде у Београду – гђа Џен МекАртур (Jen MacArthur), представник регионалне канцеларије за енглески језик Амбасаде САД-а и гђа Душица Миливојевић, координатор такмичења.

Ученици седмог разреда имали су прилику да се кроз интерактивну презентацију упознају са једном од савезних држава у САД-у, државом Мејн, одакле наша гошћа долази. Имали смо прилику и да разменимо мишљења о сличностима и разликама између српске и америчке културе, као и да се још боље информишемо о америчкој географији.

Након одржане презентације, петоро ученика који су обезбедили пласман у други круг такмичења приступило је изради теста.

Победник другог круга такмичења је Реља Гајић, ученик VII-1разреда, са освојених максималних 20 поена.

Он ће у пратњи професорке енглеског језика Даријe Недељковић, 5. и 6. јуна 2017. учествовати у финалном кругу, чији ће домаћин бити Амерички кутак у Београду. Након тога, на пријему у резиденцији Амбасаде САД-а биће проглашен победник целокупног такмичења и додељене награде.

Рељи честитамо и желимо му исти успех у финалу!

Похваљујемо све такмичаре другог круга такмичења!