1.oktobra 2018.godine, ucenici odeljenja 4/1 i 4/2 zajedno sa uciteljicama Jelenom Papadopulos ,Dusankom Kapunac i svojim roditeljima  ucestvovali su  u  likovnoj  radionici „Drugarima na dar“ .        U   prijatnoj atmosferi i uz vesele osmehe ucenika i roditelja napravljeni su magneti  od
glinamola raznih oblika i boja, ukraseni raznovrsnim materijalima, kao i cestitke sa lepim porukama o drugarstvu  upucene ucenicima SS “Mara Mandic“ u Pancevu, u cilju posete  i druzenja sa ucenicima te skole. Gostoprimstvo za ucenike nase skole organizovali su clanovi  tima Decjeg saveza i nastavnika  sekcija u  skoli Mara  Mandic  koji su srdacan docek pripremili 3. oktobra  2018.godine.U fiskolturnoj sali ,uz prisustvo posetilaca i nastavnika,vec uigrane glumacke ekipe ucenika skole su za goste   izvele lutkarske predstave „Tri praseta“ i „Crvenkapa“  na veoma   mastovitoj i kreativno opremljenoj sceni. Nakon zavrsene predstave velikim aplauzom odusevljene publike otpocelo je druzenje  ucenika , razmenjivanje iskustva i  poklona uz posluzenje pripremljeno za njih. Ucenici nase skole su pored lepih utisaka  iz skole „Mara Mandic“ poneli i poklone koji simbolizuju dugogodisnju saradnju sa nasom skolom. .
    Zahvaljujemo svim ucenicima, roditeljim  i dragim kolegama koji su pomogli u realizaciji ovih dogadjaja, na taj nacin obelezili Decju nedelju  i uvazili decje pravo da zive srecno i zdravo.