Комеморација посвећена Милки Јовановић одржана је 28.8.2020 у 10 часова у најужем кругу породице и колектива Школе, у складу са мерама предузетим због вируса.
Тужна вест поводом одласка колегинице Милке оставила је искрену тугу у нашим срцима. Напустила нас је угледна просветна радница, цењена колегиница и дама увек благог погледа. Колегиница Милка остављала је утисак скромности, поштења и доброте у односу са свима који су имали част да је познају.
Рођена је 2.3.1962. у Бараћима у Босни и Херцеговини. У родном месту завршава основну школу, гимназију у Јајцу, а Педагошку академију у Бањој Луци 1984. године. Радила је у свом родном месту, а новембра 1984. долази на замену у ОШ „Ј. Ј. Змај“ да би 1987. године добила посао на неодређено.
Као што је Меша Селимовић записао: „Једном започета, реч остаје неодложна – откида се од човека и гради мост између њега и света који нас окружује. Тако свако од нас оставља траг на другој страни обале – у људима и времену које нам је дато. Човек непрестано тежи тој другој обали покушавајући да премости разлике између себе и света.“ Тако човек, ма колико био сам у свом свету, проживи свој живот са свим својим особеностима, стрепњама, жељама и тескобама – градећи мостове са другим људима. Сваки наш дан ми употпуњавамо новим појединостима; упознајемо мало по мало склоности, потанкости о животу људи око нас. И тако, на концу, ослушкујемо једни друге. Знамо како би неко у некој прилици одреаговао и шта би рекао. Једном речју – упознајемо се.
За драгу Милку свако ће рећи да је била блага, посвећена у односу са ученицима и колегама. Памтимо је као вредну, одговорну и поштену особу којој је било важно шта и како говори.
У односу са многим генерацијама својих ученика, оставила је снажан траг – онакав какав само учитаљ може да остави у животу детета, јер је позив учитеља посебан и важан као ретко који други. Ако успемо да оставимо леп траг у душама људи који су део наших светова и ако су многе од тих душа – дечије, онда постајемо бесмртни јер је дечја душа бескрајна и бесмртна као и свако сећање сачувано у њој.
Нека јој је вечна слава и хвала.
Саучешће породици и пријатељима Милке Јовановић.