Ponosno vas obaveštavamo da su đaci II-2 naše škole, Katarina Lalić, Luka Đuriček i Vukašin Oka, osvojili srebrnu medalju na državnom takmičenju Svetske robotske olimpijade (WRO) koja je održana u Hali sportova u Subotici 25. maja.
Njih troje okupljeni u tim Robotići – škola robotike i programiranja Dečiji Inovacioni Centar, zauzeli su drugo mesto u starter kategoriji (uzrast 6-10 godina), najmlađoj od ukupno četiri. Najmasovnije takmičenje robotike za decu okupilo je više od 400 učesnika iz cele zemlje, a pre državnog takmičenja Katarina, Luka i Vukašin su uspešno prošli školsko takmičenje Dečijeg Inovacioni centra u Pančevu na kome je učestvovalo 20 timova.
Katarina, Luka i Vukašin već godinu i po dana pohađaju kurseve robotike i pokazali su veliki talenat. Osim toga i posvećenost, jer su se za ovo takmičenje pripremali više od dva meseca zajedno sa svojim mentorom Milicom Runić u okviru škole Lego robotike i programiranja Dečiji inovacioni centar, koja se između ostalog realizuje i okviru naše škole.
Dečiji Inovacioni centar se trudi da deci koja pohađaju redovne kurseve obezbedi priliku da učestvuju na takmičenjima ovog tipa, jer na taj način razvijaju kreativno i inovativno razmišljanje, programersku logiku, timski rad, proširuje njihove perspektive kroz istraživanje robota i robotskih sistema.
Čestitamo našim sjajnim drugacima i želimo im još pregršt uspeha!
Informišite se detaljnije o ovom događaju klikom na sledeće linkove

https://www.instagram.com/p/C7j6QYTNgKv/?igsh=aHk5MDdkOWZhOW5x