Deca Pančeva su danas ponovo položila najveći i najlepši ispit – Ispit ljudskosti! Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka „NURDOR“ je uručilo zahvalnicu roditeljima za ovaj humani čin.
U projektu „PRUŽIMO RUKU SAOSEĆANJA I LJUBAVI DECI OBOLELOJ OD RAKA“ su učestvovala deca, njihovi roditelji, svi učitelji i nastavnici 9 pančevačkih škola i jednog vrtića. U Nedelji dečjih prava smo edukovali našu decu, razvijali saosečanje, razumevanje, toleranciju i ljubav. Okupljeni oko ove plemenite ideje svi zajedno smo još jednom pokazali koliko dobrote i plemenitosti ima u svima nama. I ponovo svi na jednoj strani. Deca, roditelji i nastavnici opet na strani ljubavi.
Deca su sa toliko ljubavi poklanjala igračkice za „Kutiju hrabrosti“ iz koje naši mali, a veliki heroji izvlače igračkicu za hrabrost posle svake terapije. Uz našu školu poklone su prikupljala i deca iz OŠ „Vasa Živkovič“ i vrtića „Petar Pan“. U ostalim školama su se održali prodajni bazari i različite humanitarne akcije. Sav novac će biti uplaćen NURDOR-u.
Deca iz škole sa puno ljubavi iz Pančeva su Mostom prijateljstva ispratili karavan sa svojim darovima ka NURDOR-ovim roditeljskim kućama u Beogradu, Novom Sadu i Nišu. Tim predstavnika Škole je predvodio direktor Škole Vladimir Marković. U Beogradu su nas toplo dočekali ljudi posebnog kova i plemenitosti, članovi tima NURDOR.
Ovim činom, Pančevo poziva škole i građanstvo u Srbiji da naprave humanitarne akcije, kako bismo pomogli našim herojima koji se bore sa ovom opakom bolešću. Naše malo, ovoj deci i njihovim porodicama će značiti mnogo.
To naše malo pomaže „da svet koji stvaramo bude bolje mesto“.