Поводом Светског дана детета, 20. новембра, у Центру за културу је одиграна представа коју су одгледали ученици шестог, седмог и осмог разреда наше школе. Представа је усмерена на превенцију вршњачког насиља.
Први део програма је представа у којој се даје приказ добрих и лоших понашања, са поруком да је право решење проблема ненасилна комуникација. Порука упућена младим особама, које покушавају да пронађу себе у друштву у ком многе вредности губе смисао, јесте да је излаз грађење сопственог става, а не прихватање свега што околина и друштво намећу.
У другом делу, деци се обратио проф.др. Жарко Требјешанин, који је током свог излагања упутио децу у проблем вршњачког насиља, а затим са њима дискутвао о представи и теми која се обрађује.
У трећем делу програма деца су активно учествовала и кроз разговор са глумцима сугерисала решења конфликата приказаних у представи.
Главну улогу игра Иван Јевтовић, који је и режирао представу, а у њој играју и Милена Николић и Дејан Јајчанин. Текст је написала драматуршкиња Дуња Петровић.
Представу су реализовали Иницијатива за инклузију ВеликиМали Панчево, организација „Здрав живот“ из Београда и Центар за културу Панчево.