Данас, 01. 04. 2019. године у нашој школи је, по други пут, гостовало Позориште лектира Владимира Јевтовића са представом „Ромео и Јулија“.
Шекспирова трагедија је адаптирана и прилагођена за ученике седмог и осмог разреда који су пажљиво пратили дешавање на инпровизованој сцени мале школске сале.
Иван Јевтовић је присутне упознао са мисијом своје мале позоришне трупе, а то је жеља да позориште уђе у школе и да на тај начин деци приближи глуму и све оно што је за њу везано. Глумци су ученике упознали са појединостима из Шекспировог живота, са начином на који је радио и стварао и приближили им време и легенде које је аутор користио за писање својих трагедија. Фин, ненаметљив, увод у чијем је средишту био ученик и његово стидљиво изречено признање о постојању симпатије, леп је почетак свевремене Шекспирове трагедије.
Чини се да је ученицима најзанимљивији део била интеракција са глумцима где су могли да сугеришу, предлажу другачији завршетак трагедије. Креативност и иновативност наших ученика ни овога пута нису изостали.
Радујемо се и једва чекамо следеће гостовање…