Fondacija Raymond Nicolet Trust je pre nepune dve godine započela saradnju sa Zmajevom školom i od tada naš prostor oplemenjuje svojom podrškom. Jedan od osnivača Fondacije je gospođa Kristina Hilčenko, kojoj dugujemo posebnu zahvalnost. U petak 28.5.2021. je na trećem spratu naše škole svečano otvoren renovirani prostor biblioteke, za čiji je nov, savremen izgled, nameštaj i opremu sredstva obezbedila Fondacija. Pored biblioteke, informatički kabinet je dobio nov, moderan sto, prilagođen za nastavu informatike. U goste su nam došli predstavnici Fondacije Fiaz Mir, Gorana Sipetić, Nataša Delić, Biljana Kordić, Zoran Kovačić i Tanja Božić, član Gradskog veća za obrazovanje.
Deo ovog tima je i naša sugrađanka Zorana Ivanov. U ime škole, direktor Vladimir Marković je izrazio zahvalnost za podršku koja nam je pružena, a gosti su dobili zahvalnice i poklone koje su pravili naši đaci. Đaci su pokazali i koliko se uspešno izražavaju na francuskom i engleskom jeziku. Pokloni su nam uzvraćeni.
Hvala predstavnicima lokalne samouprave i gradskih medija, koji su se zainteresovali za ovaj događaj.
Više o Fondaciji, njenim aktivnostima i impozantnim biografijama njenih saradnika možete pročitati na sajtu https://www.raymondnicolettrust.com/