Наставница хемије Александра Жутић и наставница математике Драгана Аврамовић одржале су угледни час 24. новембра 2021. године поводом Дана школе. Час је осмишљен да повеже ове две науке кроз наставне јединице које су ученици предходно научили из оба предмета. У првом делу часа ученици су добили хемијске задатке из раствора које су требали да реше линеарним једначинама.
Затим су ученици извлачећи бројеве изабрали неколико другара, који су имали прилику да изведу три експеримената и покажу колико раствори могу бити занимљиви.
Страхиња Бањац и Јана Јаковљевић су правећи растворе натријум – хидроксида и калијум – перманганата извели експеримент Хемијски камелеон, док су Стефан Парлић и Лара Јаковљевић уз помоћ раствора сирћетне киселине и соде бикарбоне направили прави хемијски вулкан!!!
Емилија Николић је желела да на „хемијски начин“ честита Дан школе свим својим наставницима и друговима, тако што је невидљиву поруку исписану раствором натријум-хидроксида учинила видљивом користећи раствор чудесног зачина куркуме у ацетону. 
На крају часа наши ученици поновили су све о чему смо причали на овом посебном часу кроз игру асоцијације и тако још једном показали да природне науке нису баук и да границе између наука не постоје.