Учитељице другог разреда су организовале тематски дан о животу и раду Чика Јове Змаја у оквиру недеље обелажавања Дана школе. Свака учитељица је организовала један час и деца су се ротирала током дана посећујући чаосве код своје и друге две учитељице.

 

Учитељица I-1 Тамара Киш је припремила гледање серијала „Невен“. Том приликом ученици су научили како, зашто, где и када је настао поменути серијал и шта је био његов циљ. У току часова владала је весела атмосфера праћена смехом.

 

Учитељица Горица Булајић је реализовала час на тему живота и рада Чика Јове Змаја. Ученици су прикупљали податке из различитих извора, обрађивали их и презентовали плакатима. Евалуација њених часова су предивни плакати настали на поменуту тему.

 

Учитељица Јелена Вукадиновић је припремила музичке обраде Змајевих песама. Ученици су кроз бојанку-асоцијацију погађали коју ће песму слушати. На овом часу подсетили су се песама свог раног детињства и научили су тачне називе одслушаних Змајевих песама: „Мали коњаник“, „Ал’је леп овај свет“, „Материна маза“ и „Дете и лептир“. Свако одељење је гасало за хит часа на основу којег се дошло до хита дана, а то је песма „Дете и лептир“  у извођењу Кугоарса.

 

Учитељице другог разреда и њихови ђаци су нам показале да се тимским радом може постићи много и хвала им на томе. Верујемо да ће ову праксу пренети и на коелге у школи, јер је добит тематске наставе вишеструка.