Наша школа од септембра 2013.године учествује у пројекту: „Школе партнери будућности“,коју подржавају Министарство иностраних послова Немачке и наше Министарство просвете. Од септембра 2018. године наша школа наставља да спроводи овај пројекат под покровитељством Гете института из Београда.

Пројекат је замишљен као подршка учењу и афирмацији немачког језика у школи. Ученици наше школе су до сада учествовали у радионицама које је организовао Гете институт. Тренутно раде на изради стрипа у сарадњи са још три основне школе из Војводине.

Гете институт омогућава ученицима наше школе да полажу немачки језик на нивоу А1-А2  по стандардима Европске уније, а о трошку Гете института.

Први испит на нивоу А1 одржан је 7.12.2018. године у просторијама наше школе. Испит је полагало 23 ученика и успешно га положили. Следећи термин за ниво А2 је планиран за април 2019. године. Двоје ученика наше школе имаће прилику да добију стипендију, односно боравак у Немачкој на курсу језика у трајању од три недеље у августу 2019. године.

Школа је од Гете института добила новчану стипендију у вредности од 500 евра за опремање учионице за немачки језик.

Уз овај текст остаје онај лого и додаје се лого Гете института

Радионица у Гете институту:

Учешће на радионици „ Gaming-Tage“  у организацији Гете института у Београду.

Радионица је одржана 14. децембра у просторијама института у Кнез Михајловој улици у Београду.  Тридест ученика наше школе је учествовало у овом пројекту, где су имали прилику да уче немачки језик кроз игру, уз помоћ предавача из Гете института. Ученици су испробали низ креативних друштвених игара намењених учењу немачког језика, а имали су прилике и да уживају у активностима на интерактивној табли.  Једно лепо искуство за све нас, а сарадња са Гете институтом се наставља.