Поштовани родитељи будућих првака

Поштовани родитељи будућих првака,

 

Обавештавамо вас да је упис у први разред обавезан за свако дете које до почетка школске године има најмање шест и по, а највише седам и по година, односно, у школску 2018/19. годину се уписују деца рођена од 1. марта 2011. године до 28. фебруара 2012. године.

Ако дете старије од седам и по година због болести и других разлога није уписано у први разред, може да се упише у први или одговарајући разред на основу претходне провере знања коју обавља тим састављен од наставника разредне наставе, педагога и психолога школе.

Такође, након провере спремности за полазак у школу, у први разред се може уписати и дете које има од шест до шест и по година.

 

Упис првака почеће 2. априла 2018. године. Школа ће уписати све будуће прваке са свог подручја. Постоји могућност да школа упише и ученике са подручја других школа, али само уз писмени захтев родитеља, односно законског заступника, уколико то дозвољавају просторне и кадровске могућности (чл. 22. став 3. Закона). Школа ће обавестити родитеља, односно другог законског заступника, по његовом захтеву за упис детета ван подручја школе, најкасније до 30. априла 2018. године.

 

У првом разреду у школској 2018/19. години, функционисаће једна група продуженог боравка.

 

Документа потребна за упис:

 

  • Извод из матичне књиге рођених;
  • Потврда о извршеном лекарском прегледу детета;
  • Потврда о похађању припремног предшколског програма;

 

Тестирање деце обавиће психолог или педагог школе у заказаним терминима.

 

Будућим првацима желимо срећан почетак и успешно школовање!

Зашто изабрати Змајеву?

Школа се налази у самом центру града

Близу нас су Градска библиотека, Mузеј, Културни центар и Дом омладине

Ми смо школа са богатом историјом

Традиција је на нашој страни

Многобројне школске и ваншколске активности

Учимо, али се и забављамо и дружимо

И они су Змајевци

Све чега се сећам из Змајеве школе је лепо. Да сам била заљубљена у Пају, да сам јурила Куцу да ми црта техничко јер сам и у њега после била заљубљена, да сам ишла на хор, па су ме избацили. Да сам упознала Мину Илић и Банета Симића који су ми и данас најбољи пријатељи. И да се и данас сећам да је Давор Анкуцић био први у дневнику и да ако крену од А ни мени нема помоћи и да ће ме Милица Чавошки сигурно прозвати да одговарам! Све чега се сећам из Змајеве школе су људи, моји први другари и ауторитети и моја учитљица – Станислава Здравковић.
Маша Дакић, глумица