У понедељек, 3. марта 2020. у 18 часова, у зборници наше школе угостили смо сјајне младе и креативне људе с којима смо разговарали о уметности, њеним облицима, идејама и применама.
Гости с којима смо разговарали били су Мина Миладиновић, Данило Крловић и Јелена Рајић.
Са Мином Миладиновић, архитектом, позоришном сценографкињом и костимографкињом, прошетали смо кроз свет идеја, од архитектуре до позоришта, од накита и веза до папира и градских излога.
Као сценограф и костимограф радила је у Атељеу 212, у Народном позоришту у Београду, Центру за културу у Панчеву, Народном позоришту у Нишу, Комише опери у Берлину…
Данило Крловић, правник по образовању, инспиративно је причао о свом путу, креативном делу своје свакодневнице и идејама.
,,Контразен“ илустрације у комбинацији са виспреним и духовитим натписима побрале су симпатије публике. У цртање илустрација унео је емоцију и искреност, што су између осталог, као квалитет, препознали и писци дечјих књига с којима Данило сарађује.
Јелена Рајић, академска сликарка, у оквиру свог ,,Креативног рајића“ негује креативност и љубав ка практичном раду, те смо имали прилику да слушамо у ебру техници, калиграфији, везу, иконопису и имали смо прилику да видимо дела из радионице уживо.
Тему мартовске чајанке осмислила је и реализовала наставница Вања Јекић.