Дечија недеља , највећа национална манифестација за заштиту и промоцију дечијих права, а ове године се одржава под слоганом ,,Велико срце деце Србије“.

       Циљ је развијање међугенерацијске солидарности, толеранције и емпатије, указивање на важност и одговорност  породице , школе,  друштва , на развој и заштиту детета.

  Поводом дечије недеље у нашој школи су се одржале разне активности.

    Библиотекарка школе Данијела Пећанин  5.10.2023. ученицима у боравку одржала презентацију на тему,,Велико срце деце Србије“.

          Путем презентације ученици су упознати  шта значи кад се за неког каже да има ,,велико срце“, путем слика и прича упознати су на које све  начине деца широм Србије показују своје велико срце; која је улога добротворних организација,  фондација , пројеката у Србији, …

     Након презентације  одржана је  радионица.

     Израдом плаката  са датом темом писане  су поруке које садрже елементе емпатије према вршњацимa, поруке пријатељства, толеранције,  подршке, прихватање различитости,…

         Циљ ове презентације је да ученици размисле  о томе како могу сами да буду добри, великодушни према другима, развијају емпатију, љубазност,  разумевање према другима и како да и они сами развијају своје велико срце.

        Активност подржалу и помогли при  реализацији  учитељи из боравка: Катарина Олас, Вукица Јовић, Јелена Стоилковић и Даниел Барбу.