Дана 22. фебруара, у одељењу IV 3 одржанa су два јавна часа из српског језика.
На јавним часовима, које је одржао учитељ Предраг Старчевић, обрађена је лектира „Мали принц“, Сент Егзиперија. Присуствовало је 17 родитеља ученика.
Током дискусије ученици су износили закључке о поступцима главног јунака, тумачећи их на креативан и изузетно импресиван начин, тако да су и родитељи били више него задовољни оним што су чули од своје деце, понекад изражавајући и приметно изненађење њиховим зрелим размишљањима.
На другом часу, прво су ученици извели драмски приказ „Како бисмо ми завршили књигу „Мали принц“, а затим су самостално или у пару, илустровали „Малог принца“. Ученици су показали изузетну креативност и маштовитост, на опште задовољство и својих родитеља, али и учитеља.
Од коментара родитеља поменућемо оне који су указали на импресивну креативност ученика, као и на њихову самосталност и слојевитост у одговорима, уз изражено међусобно уважавање и толеранцију.
Ови јавни часови, по оцени родитеља, протекли су у изузетно пријатној атмосфери, испуњени позитивним размишљањем, љубављу и емоцијама.
Уз ову вест прилажемо и мишљење једног од присутних родитеља, Зоране Хрануели.