Ученици I-3 су у среду 24. априла путовали возом до Вршца како би посетили Фабрику слаткиша „Банат“. Овом путовању придружила се пловина родитеља ученика овог одељења. Посетили су најсавременији погон за производњу чоколаде на Балкану. Могли су да виде цео производни процес, од смеше за чоколаду до упакованих чоколада. Радионицу и обилазак водио је стручни тим технолога на челу са шефом производње Далибором Максимовићем. Он је на интересантан и деци разумљив начин причао о производима „Баната“, који су деци познати, о начину постанка и производњи чоколаде. На поклон су добили пет кутија различитих „Банатових“ производа: карамеле, кокос штанглице, желе бомбоне и Јуху дружину- бананице. Ученици овог одељења су се фино сладили тог дана омиљеним слаткишима, као и наредних дана у школи, а почастили су и све запослене, као и другаре у боравку. Након обиласка фабрике организована је игра на Вршачком брегу и шетња стазом здравља до Вршачке куле. Уследио је повратак у Панчево црвеним возом.
На родитељским састанку одржаном 22.априла договорено је да се новац са Новогодишњег и Ускршњег базара потроши на ово путовање. Том приликом утврђен је план путовања са циљевима и задацима. Прикупљена је и сва потребна документација.
Сигурни смо да ће ученици и родитељи дуго чувати успомене са овог путивања, јер било је ово незаборавно искуство за све.