Martovsku čajanku zasladićemo pričama o umetnosti, njenoj primeni kroz maštu i umeće kreativnih ljudi iz našeg grada i okoline. Gosti s kojima ćemo razgovarati su Mina Miladinović, Danilo Krlović, Jelena Rajić i svi vi koji nam se uvek rado pridružujete.

Sa Minom Miladinović kokodašićemo o nakitu, kostimima, ukrasima od papira, mašti, idejama, bojama i rečima. Mina je arhitekta, pozorišni kostimograf i scenograf.
Kao scenograf i kostimograf radila je u Ateljeu 212, u Narodnom pozorištu u Beogradu, Centru za kulturu u Pančevu, Narodnom pozorištu u Nišu, Komiše operi u Berlinu…

Sigurno ste primetili sjajne Kontrazen ilustracije u kombinaciji sa visprenim i duhovitim natpisima koje su pobrale simpatije publike na društvenim mrežama. Danilo Krlović je pravnik koji je u svoj hobi – crtanje ilustracija, uneo emociju i originalnost, što ga je odvelo I do američke spisateljice Vendi Vandepol, čije knjige su ukrašene Danilovim ilustracijama.

Jelena Rajić, akademski slikar, u okviru svog Kreativnog rajića neguje kreativnost i ljubav ka praktičnom radu. Kreativni rajić je atelje osmišljen kao moderna škola starih zanata koja promoviše bogato kulturno nasleđe. Vez, tkanje, ikonopis, ebru (tehnika slikanja na vodi), kaligrafija – samo su neki od programa krozkoje deca, ali iodrasli razvijaju svoju kreativnost i maštu vođeni Jelenom Rajić.

Dobro došli. J