U projektu „Moj lepi, edukativni raspust“ su učestvovala deca Srbije. Nosioci projekta su bili učenici IV3 naše Škole i njihovi roditelji i prijatelji, koji su uplaćivali donacije za decu izbeglu iz rata u Etiopiji. Pored ostalog, u svojoj recenziji u knjizi „Mostovi prijateljstva“, naša književnica za decu Jasminka Petrović je, između ostalog, napisala:

„Most između dva kontinenta

Želim da izdvojim i projekat Moj lepi, edukativni raspust. U vreme pandemije, kada smo svi bili manje ili više zbunjeni, zabrinuti, uplašeni, umorni, tužni, ljuti, apatični, Peđa je osmislio i realizovao svoju plemenitu ideju. Okupio je umetnike, mirotvorce, istoričare, sportiste, decu, roditelje i mnoge druge, kako bismo svi zajedno pružili deci Afrike saosećanje, prijateljstvo i ljubav. Peđina je polazna tačka bila – kada je nama ovako teško da se izborimo sa virusom, kako je tek onima koji nemaju lekove, hranu, sapun, pa čak ni čistu vodu. Od Srbije do Etiopije izvio se most, tanan i nežan, a opet dovoljno jak da prenese naše skromne poklone, dobre namere i tople pozdrave.  Učitelj Peđa, arhitekta i graditelj, ovim projektom nam je dao priliku da učinimo nešto korisno za druge, a ponajviše za nas same. Jer, kada gradimo mostove prijateljstva, osećamo se zadovoljno, ispunjeno, kreativno, poletno, zdravo i srećno.“

https://youtu.be/L3VCSIMCrgY

Ovaj video spot je dokument o saosećanju i prijateljstvu dece iz dve zemlje. Kreirala ga je i napravila naša nastavnica Marijana Nisić.