У нашој школи традиционално и свечано обележена је школска слава Свети Сава. Као и сваке године, ученици су припремили богат програм посвећен делу и лику Светог Саве. Прослава је почела са извођењем Светосавске химне, да би затим уследило традиционално резање славског колача,након којег је и надахнуто директор школе поздравио све наше ученике,наставнике и родитеље школе.

Програм који су припремиле професорка српског језика и књижевности Драгана Цуцић и професорка музичке културе Стефановић Гордана и вероучитељ Владимир Пурковић у сарадњи са ђацима наше школе, одржао се у школској сали. Приредби су присуствовали ученици,наставници.и родитељи.

Након Светосавске химне уследио је програм наших најмлађих рецитатора ученика 1,2,3. разреда, док су нам ученици 5. разреда причали веома занимљиве и поучне приче о Светом Сави. Потом је уследио и музички део са хором наше школе који је песмом „Говори Господе“ и „Маријо Славна“ одушевио све присутне.

У другом завршном делу програма ученици 6 и 7разреда су нам за крај читали текст Свети Сава у уметности и веoма корисне и непознате кратке занимљивости о Светом Сави као и зашто се за Светог Саву праве переце о чему мало знамо.