Pozivamo vas na prvu ,,Čajanku u 18 h” koja će se održati u sredu 30.10.2019.u našoj školi.
Pozivamo sve sugrađane koji su voljni da dođu i pridruže nam se u razgovorima i diskusijama povodom interesantnih i aktuelnih tema, povodom kulturnih dešavanja u našoj okolini.
Naša ideja je da se u narednim mesecima sastajemo jednom mesečno u prijatnoj atmosferi i uz čaj i poslastice razgovaramo i razmenjujemo različite stavove i iskustva, da saslušamo interesantne priče i da čujemo jedni druge, da sa naših okupljanja izađemo okrepljeni lepim saznanjima, iskustvima i pozitivnom energijom, da podstičemo na kritičko razmišljanje i da iskoračimo iz svakodnevnih obaveza.
Svakog meseca biraćemo temu povodom koje ćemo se okupljati, voditi diskusiju i pozivati goste sa kojima ćemo učestvovati u razgovoru.
Za prvi susret tema nam je: Žena u književnosti, društvu, porodici, kroz istoriju… Gosti sa kojima ćemo razgovarati na ovu temu su Aleksandra Mihajlović, književnica i profesorka, Monika Husar (,,KomunikArt“) koja se, između ostalog bavi promocijom i afirmacijom kulturnih događaja, zatim, Tanja Plevnik, pesnikinja i profesorka, gošća iz Slovenije, kao i svi vi koji se odazovete našem pozivu. Dođite da razgovaramo o onome što ste pročitali i što je ostavilo traga u vama, dođite ako ste nekad nešto napisali i želite to da podelite sa ljudima koji žele da čuju vaš glas, dođite i ako želite da slušate, da se upoznate sa interesantnim ljudima, razmenjujete ideje i uživate jednom mesečno uz čaj i razgovor. Dobrodošli su i roditelji naših učenika, kolege u penziji.

Na čajanku je potrebno PONETI ŠOLJU ZA ČAJ.